Congrats, you did it!

Congrats, you did it!

Congrats IFF team! You’ve made it through the Sleep Reboot Program. Over the past weeks, you’ve learned about your own habits that impact your sleep, discovered new tips on how to optimize your daily and evening behaviors for better sleep, and have hopefully begun to become much more aware of your own sleep patterns.
Here are some takeaway tips to continue improving your sleep!
  1. Try to keep your wake-up time and bedtime consistent as much as possible.
  2. Get some sunlight and physical activity early in the day.
  3. Be mindful of the timing of when you consume caffeine or alcohol.
  4. Before bed, set aside time to relax and wind down.
  5. Fine-tune your sleep sanctuary — think cool, dark, and quiet!

Here are the answers to last week’s quiz!

Question 1: To help get a good night’s sleep, which behavior should you avoid?
Answer: Expose yourself to bright light before bed

Question 2: True or False? It’s best for your sleep if you go to bed at the same time on weekends as during the week.
Answer: True

Question 3: Progressive muscle relaxation is a technique that is approximately ____ years old.
Answer: 100

Question 4: There are over ____ sleep disorders, falling into ____ main categories
Answer: 80; 6

Question 5: Which type of sleep disorder does NOT typically include the symptom of daytime sleepiness?
Answer: Parasomnia

Question 6: Sleepwalking is a type of
Answer: Parasomnia

Question 7: Narcolepsy is a type of
Answer: Hypersomnia

Question 8: Susan’s doctor tells her to get out of bed if she doesn’t feel sleepy. This is an example of
Answer: Stimulus control

Question 9:Which sleep problem might include light therapy as a treatment?
Answer: Delayed sleep phase disorder

Question 10: True or False? Cognitive behavioral therapy for insomnia includes sleep restriction.
Answer: True